Aðalsteinn Ásberg Sigurðsson “Kääbusekivi”

Islandi autoriAðalsteinn Ásberg Sigurðssoni “Kääbusekivi” on tore ja põnev raamat umbes 9-12-aastastele, kuid suudab köita ka täiskasvanud lugejat.

Raamat räägib 9-aastasest Pääsust, kes saabub suvevaheajaks vanaema juurde. Pääsu avastab vanaema juures nii mõndagi kummalist. Õue peal näiteks on suur kivi nimega Kääbusekivi, mille juures näeb ta öösiti valgust ja koguni ühte poissi, kes näib elutsevat kivi sees. Koos oma uue mängukaaslase Kauriga hakkavad nad uurima, kas tõesti võivad seal päriselt elada kääbused? Eriti kummalise pöörde võtavad lood siis, kui Pääsu leiab vanaema majast väikese kivi, mille abil näib olevat võimalik end nähtamatuks muuta. Tuleb välja, et kivi kuulus kunagi ühele kääbusele ja oleks väga vaja see tollele tagasi toimetada. Vastasel juhul võivad tagajärjed olla väga kurvad. Näib, et kunagi palju aastaid tagasi suri just selle kivi tõttu vanaema õde Saara.

Kääbuste elust-olust oleksin mina isiklikult tahtnud ehk natuke rohkem teada saada, tundub, et seda raamatut oleks andnud ka tublisti pikemaks kirjutada. Samas, seiklusi on küllaga ja igav juba lugedes ei hakka!

***
Ilmunud: Nynorden, 2010
Tõlkija: Toomas Lapp

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga