Maria Lepmaa “Julge poiss”

Soprus mock-up

Maria Lepmaa on kirjutanud raamatuid erinevas vanuses lugejatele ning just viimasel ajal on temalt ilmunud toredaid raamatuid väikestele lastele.

“Julge poiss” on lihtne ja julgustav lugemine sellest, kuidas vähem karta ja olla julgem. 6-aastane Kennet jutustab esialgu sellest, kui väga talle meeldib üks punane autopildiga särk. Nii väga, et ta ei taha ühegi teise särgiga lasteaias käia! Õnneks kingib ema talle samasuguseid särke sünnipäevaks tervelt kolm tükki ja nüüd saab Kennet iga päev käia oma lemmiksärgiga.

Seejärel jõuabki Kennet oma jutustusega selle juurde, mismoodi ema teda kord õpetas oma hirmudest üle olema. Kord metsas jalutades tõstab ema ta puuoksale istuma ja Kennet tahaks nii kangesti sealt alla hüpata. Oks ei ole sugugi kõrgel, aga poiss lihtsalt ei julge. Ta on kurb, sest tahaks ju nii väga… Siis annab ema talle nõu, mismoodi mitte karta. Kennet proovib ja lõpuks julgebki oksa pealt alla hüpata! Ta on enda üle väga uhke ja tunneb, et ei karda enam midagi.

“Julge poisi” peategelane on kuueaastane ja just umbes sellisele vanusele võikski see raamat sobida. Trükitähtedes kirja pandud lugu annab hea võimaluse ise lugemist õppida ja harjutada.

***
Ilmunud: Hea Tegu, 2020
Illustreerinud: Jana Valge

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga