Elys Dolan “Härra Jänese šokolaadivabrik”

Härra Jänese šokolaadivabrikus töötab palju kanu. Seal valmistatakse nimelt šokolaadimune. Kahjuks on kanade elu vabrikus raske ja tööd väga palju. Härra Jänes on väga ahne ja sunnib töötajaid muudkui rabama. Ta käsib kanadel kiiresti rohkem mune toota, aga ei arvesta sellega, et nii võib tulla palju praaki ja juhtuda ka tööõnnetusi. Kanad on rampväsinud ja otsustavad ühel hetkel, et nüüd aitab! Nad ei ole enam nõus sellist elu taluma. Nii kuulutatakse välja streik. Kanad ei kavatse tööd jätkata enne kui midagi muutub. Härra Jänes arvab esiotsa suureliselt, et saab ise kogu vabriku ülalpidamisega hakkama, kuid juba varsti näeb ta, kui väga tal tegelikult oma töötajaid tarvis oleks. Tasapisi saab ta aru, mida ja kuidas oma suhtumises muuta.

Raamatus on palju suuri, värvilisi ja ilusaid pilte. Rõhk ongi rohkem piltidel kui tekstil ja osa loost on üles ehitatud koomiksi stiilis. Sellepärast sobib raamat erinevas vanuses lugejatele.

***
Ilmunud: Ajakirjade Kirjastus, 2017
Illustreerinud: Elys Dolan
Tõlkinud: Hille Kilk

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga