Troll “Detektiiv Pepu”

Tegemist on jaapani lastekirjanduse uue ja populaarse detektiivisarjaga, mis sobib hästi just algklassiealistele lastele. Siin on tegutsemas üks väga omapärane detektiiv – nimelt detektiiv Pepu! Nagu nimigi viitab, näeb ta tõepoolest välja nagu pepu. Tegu pole aga sugugi ainult naljaraamatuga, vaid siin lahendatakse ikka tõsiseid juhtumeid. Pealegi on detektiiv Pepu üks tore ja rahulik tegelane, kes armastab väga lugeda, sooja teed juua ja maiustusi, eriti maguskartulikooki süüa. Nagu ühel korralikul detektiivil ikka, on ka temal olemas abiline. Abilise nimi on Braun, ta meenutab pisikest karu ning ta on väga püüdlik ja kohati natuke üleliia tormakas tegelane.

Sarja esimesest raamatust leiame kaks juhtumit, millega detektiivi poole pöördutakse: „Proua Violeta salakirjajuhtum“ ja „Kes maiuspala näppas!?”. Raamatus on hästi palju lõbusaid ja värvilisi pilte, osa loost meenutab veidi isegi koomiksit. Lood ise on kirja pandud üsna suurte kirjatähtedega. Seega sobib raamat hästi ka nendele, kellel lugemine veel veidi harjutamist vajab.

Raamatu autorina märgitud Troll on loomeinimeste kollektiiv, kuhu kuuluvad Tanaka Yōko, kes kirjutab tekstid ning Fukasawa Masahide, kes joonistab lugude juurde pildid.

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2021
Tõlkinud: Kruusa Kalju
Illustreerinud: Fukasawa Masahide

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga