Jana Bauer “Kuidas hirmutada kolli?”

“Kuidas hirmutada kolli?” räägib poisist nimega Otto Ritsik. Otto ei ole sugugi mingi tavaline poiss, vaid julge leiutaja, kes ei pelga kollidelegi vastu astuda. Otto julgus pannakse proovile ühel päeval, mil tema juurde tormab hirmunud naabripoiss Filip Jänes. Filip räägib, et tema voodi alla on peitu pugenud koletis! Otto ei raiska aega ning kiirustab sõbrale appi. Ta teab, et on olemas kolme sorti koletisi ja igaüht neist tuleb tõrjuda erineval viisil. Küsimus on aga, missugune koll on sõbra voodi alla pugenud? Näib, et tolle minema peletamine on palju raskem ülesanne, kui Otto oleks osanud arvata. Siiski tuleb välja, et ka kõige hirmsamal koletisel on omad hirmud ja nõrkused ning teda on võimalik kuidagi minema peletada.

Raamatus on palju suuri ilusaid pilte, mistõttu seda on väga tore vaadata ka juba koos koolieelikuga. Jutt on aga selline, et sobib hästi ja on huvitav lugeda ka algklassiealistel.

Sloveenia autori Jana Baueri toredat pildiraamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2020
Illustreerinud: Malgosia Zając
Tõlkinud: Rauno Alliksaar

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga