Timothy Knapman “Piraat, kes ütles “Palun!””

Inglise autoril Timothy Knapmanil on ilmunud palju toredaid lasteraamatuid. Eesti keelde on neist tõlgitud neli, mis kõik kuuluvad sarja “Kiiduväärt kombed”, mille eesmärk on õpetada lapsi kenasti käituma.

“Piraat, kes ütles “Palun!”” on luulevormis lugu väikesest poisist Kasparist, kes mängib piraati. Poiss on mängult kõigi merede hirm, kellel on võimas laev ja hirmuäratav mõõk. Sellegipoolest ütleb ta viisakalt “Aitäh!”, kui vanaema talle kooki või küpsist annab, küsib kenasti emalt luba harjaga mängimiseks ja palub lõunalauas toitu juurde, kui kõht tühjaks jääb.

Kaspar ei ole aga alati selline viks piraat olnud. Varem kippus ta teisi lapsi kiusama, kiskus kõik mänguasjad endale ja asi lõppes sellega, et keegi ei soovinudki enam temaga mängida. Piraat Kaspar jäi üksinda maha saarele ehk liivakasti, kust kõik teised lahkusid. Nõnda sai ta olulise õppetunni ja otsustaski hakata viisakaks.

Raamatus on suured ja ilusad pildid, rohkem ongi pilte kui teksti ja seega sobib raamat hästi ka üsna väikestele uurimiseks, vaatamiseks ja ettelugemiseks. Raamatu lõpus on ka mõned küsimused, mille abil saab koos lapsega loetu üle arutleda.

Samas sarjas on veel ilmunud “Heasüdamlik kauboi” (2012), “Printsessid on lahked!” (2012) ja “Sõbralik baleriin” (2012).

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2012
Illustreerija: Jimothy Oliver

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga