Kelli Dunham “Tüdrukule: mida peaksid teadma suureks kasvamisest”

Raamatu “Tüdrukule” alapealkirjaks on “Mida peaksid teadma suureks kasvamisest” ja just nimelt sellest raamat räägibki. Juttu tuleb siin väga paljudel olulistel teemadel, mida teismelised ja peagi teismeikka jõudvad tüdrukud kindlasti peaksid teadma.

“Tüdrukule” alguses antakse kiire ülevaade puberteedist – mis see on ja mida endast kujutab. Seejärel räägitakse juba lähemalt erinevatest kehaga seotud muutustest. Rõhutatakse hügieeni olulisust, eraldi peatükid on ka näiteks hammaste korrashoiust ja hambaarsti külastamisest. Järgnevad peatükid käsitlevad lisaks kehas toimuvatele muutustele ka näiteks toitumise teemat ja kaalumuresid, räägitakse sõprusest ja romantilistest tunnetest, küberkiusamisest ja sellest, kuidas ennast kaitsta virtuaalmaailmas.

Raamatust saab palju kasulikku infot ja nõuandeid, kuidas ühes või teises olukorras käituda. Kindlasti väga vajalik lugemine kõigile tüdrukutele, alates võib-olla isegi juba 8. või 9. eluaastast kuni põhikooli lõpuni välja.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2020
Tõlkinud: Kadri Põldra
Illustreerinud: Laura Tallardy

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga