Heljo Mänd “Toomas Linnupoeg”

Toomas Linnupoeg on üks päris tavaline kaheksanda klassi poiss, kes elab aga siiski üsna teisel ajastul kui meie praegu. Nimelt kirjutas kirjanik Heljo Mänd lood sellest poisist aastatel 1965-1974. Raamatutest on aastate jooksul ilmunud mitmeid trükke. Kirjastuse Tänapäev 2021. a väljaandesse on kogutud kokku kõik Toomas Linnupoja lood.

Toomase lood on toredad ja humoorikad ning teistsugusele ajastule vaatamata saab nalja kahtlemata ka tänapäevane noor lugeja. Palju on sellist, millega on lihtne igal noorel ennast samastada. Toomas käib koolis, kus ta õppida eriti ei viitsi, sest alati leidub mingeid põnevamaid asju, millega aega veeta. Ta kipub alatasa kooli hilinema ja ka kodused tööd ununevad tegemata. Tal on tüütu väikevend, kes tahab pidevalt tähelepanu ja tegelemist ja kipub kõige ebasobivamatel hetkedel välja ilmuma. Muidugi ei puudu ka silmarõõm. Toomasele meeldib väga tema klassiõde Maia, kuid kahjuks ei paista Maia tema suhtes päris samamoodi tundvat. Selle asemel püüab Toomase tähelepanu võita hoopis teine tüdruk Viivi, keda aga omakorda poiss eriti tähele ei pane.

Raamatut soovitab Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2021; TEA Kirjastus, 2008; Eesti Raamat, 1978 ja 1968
Illustreerinud: Valdek Alber (2008), Maret Kernumees (1978), Allex Kütt (1968)

Leia raamat e-kataloogist ESTER: 2021 2008 1978 1968


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga