Sven Nordqvist “Pettson telkimas”

Pettson ja Findus on tuttavad tegelased küllap paljudele lastele. On ju selle omamoodi taadi ja tema kassi Finduse seiklustest ilmunud päris palju raamatuid. Sarja kõige esimese raamatu pealkiri on “Pannkoogitort“, kuid lugeda võib ka täiesti suvalises järjekorras.

Pettson ja Findus on parimad sõbrad, kes teevad kõike koos. Teiste naabruskonna inimeste meelest on Pettson väheke kummaline: ta ei seltsi eriti inimestega ja veedab aega põhiliselt koos oma kassiga. Pealekauba ta veel räägib temaga! Pettson ei lase ennast aga teiste arvamusest segada: neil on Findusega koos tore ja see ongi kõige tähtsam.

Raamatus “Pettson telkimas” avastab Findus pööningult kokkurullitud telgi ja tahab teada, millega tegemist. Kui Pettson räägib, et see on telk ja selles saab matkamise ajal ööbida, soovib Findus seda otsekohe järele proovida. Kahjuks ei tule matkamisest midagi välja, sest Pettsoni kanad ei taha lõbust kõrvale jääda ning jooksevad matkasellidele järele. Kuna nood kanu kindlasti matkale kaasa võtta ei taha, tuleb koju tagasi pöörduda. Ent Findus ei anna alla. Tema tahab telgis magada ja on nõus kasvõi sellega, kui Pettson selle telgi sinnasamasse nende enda aeda püsti paneb! Telgis magamine niisama lihtsalt siiski ei suju. Kuidas kõik lõpuks läheb, saabki lugeda juba raamatust.

Kõik Pettsoni ja Finduse raamatute pildid on joonistanud autor ise. Need on suured, värvilised ja hästi detailsed. Lood ise on vahvad, aga just pildid annavad raamatutele veel eriti palju emotsioone juurde. Sobib lugemiseks koolieelikutele, aga kindlasti ka algklassiealistele lastele.

***
Ilmunud: Koolibri, 2010, 2014 ja 2017
Tõlkinud: Ülle Kiivet
Illustreerinud: Sven Nordqvist

Leia raamat e-kataloogist ESTER: 2010 2014 2017


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga