Francesca Cavallo ja Elena Favilli “Unejutud mässumeelsetele tüdrukutele 2”

Tegemist on järjega raamatule “Unejutud mässumeelsetele tüdrukutele”, kus tutvustatakse vahvaid ja julgeid, väga erinevatel aladel tuntuks saanud naisi. Lood on inspireerivad ja huvitavad, annavad päris palju juurde ka ajaloolisi teadmisi.

Selles raamatus saame lühidalt tutvuda näiteks kirjanike Agatha Christie, Beatrix Potteri ja J. K. Rowlingiga, poliitik Eleanor Roosevelti, näitlejanna Audrey Hepburni, kantsler Angela Merkeli, spioon Mata Hari ja veel väga paljude teiste kuulsate naistega. Raamatu teeb põnevaks ka see, et siinsed kangelannad pärinevad kõik väga erinevatest ajastutest. Siit võib leida näiteks u 7.-6. sajandil eKr elanud luuletaja Sappho ja umbes aastatel 33-61 pKr elanud kuninganna Boudicca, aga ka 2008. aastal sündinud vahva noore jaapani rulataja Sky Browni.

Raamat sobib lugemiseks üsna erinevas vanuses lugejatele. Osad lood võivad köita juba algklassiealisi lapsi ja sobivad hästi ka õhtuseks ettelugemiseks. Veelgi huvitavam on aga vast siiski põhikooliealistel. Ja tegelikult leiab ka täiskasvanu sealt nii mõndagi põnevat ja harivat – päris kõigist neist naistest pole arvatavasti paljud meist enne lugema hakkamist kuulnudki.

Raamatut soovitab Eesti Lastekirjanduse Keskus. Pikemat tutvustust selle raamatu kohta võib lugeda 29.01.2021 Õpetajate Lehe rubriigis „Tallinna Keskraamatukogu kuu raamat“.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2020
Illustreerinud: T. S Abe, Cristina Amodeo, Alice Barberini jt
Tõlkinud: Pirjo Leek

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga