Anne-Mari Alver “Meie teistmoodi vanemad”

Raamatu peategelaseks on lasteaias käiv poiss nimega Ats. Atsil tekib ühel päeval küsimus, miks tema vanemad ei ole abielus, ja otsustab uurida lasteaias teistelt lastelt, mismoodi on lood nende peredes. Teiste laste vastused üllatavad teda väga ja lisaks sekkub jutuajamisse õpetaja, kes aitab mõista: peresid ongi igasuguseid ja väga erinevaid. Mõnel lapsel on ainult ema, teisel ainult isa, kolmandat last kasvatab vanaema, neljandal on kaks ema, viies elab üldse hoopis lastekodus… Võimalusi on väga palju. Peaasi, et kõik on hästi ja laps on armastatud.

“Meie teistmoodi vanemad” on tore ja hariv raamat, mis sobib hästi lasteaiaealiste laste maailmapildi avardamiseks. Selliseid küsimusi, nagu lastel seal raamatus, tuleb kindlasti ette paljudes peredes. Raamatut sirvides on juba lihtsam neile küsimustele vastuseid anda. Ehk tekib ka kodudes selline huvitav arutelu, nagu selle raamatu lastel lasteaias koos õpetajaga.

Raamat on kirja pandud üsna suurte trükitähtedega ja seega lihtne ka lastel endal lugeda. Juttu ilmestavad suured, värvilised ja ilusad pildid.

***
Ilmunud: Kentaur, 2018
Illustreerinud: Marko Pikkat

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga