Triinu Ambur “Väikese auto lood”

See raamat on küll väga tore lugemine kõigile lastele, kellele meeldivad autod! Väike auto on just nagu tavaline laps: tal on ema ja isa, talle meeldib väga mängida ja mõnikord natuke ulakusi teha.

Raamatus on seitse vahvat lugu väikese auto tegemistest. Väike auto teeb ennast lombis poriseks ja peab siis pesulasse minema, mängib kutsikaga tagaajamist, tunneb rõõmu kevadest ja esimesest lumest. Vahel tuleb autol muidugi ka pahandusi ette. Näiteks ükskord ahvatleb üks teine auto ta võidusõidule. Võidusõit läheb natuke pööraseks, mõlemad ületavad kiirust ja jäävad sellega politseiautole vahele. Teine kord jällegi ei kuula ta õpetajat, kes räägib, mismoodi jäärajal sõita. Väike auto sõidab uljalt nii nagu ise tahab, aga hakkab siis libisema, pöörleb ja keerleb, kuni süda läheb pahaks. Siis saab ta muidugi aru, et endast vanemaid ja targemaid tasuks siiski kuulata.

Kõik lood on lihtsad, lõbusad ja natuke ka õpetlikud, hästi sobivad need ka näiteks õhtuseks ettelugemiseks. Iga loo juures on kunstnik Elina Sildre vahvad pildid.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2018
Illustreerinud: Elina Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga