Epp Petrone “Kurru-Nurru vurrud”

Epp Petrone on kirjutanud oma lastest vahva raamatusarja “Meie pere lood”, kus on ilmunud juba mitmeid teoseid: “Marta varbad” (2009), “Anna hambad” (2012), “Leena peenar” (2015), “Kurru-Nurru vurrud” (2015), “Lennukiga lõunamaale” (2017) ja “Maal mamma juures” (2020). Sarja tegelasteks on õed Marta, Anna ja Leena, lood jutustavad nende igapäevasest elust ja tegemistest.

“Kurru-Nurru vurrud” on niisiis sarja neljas raamat. Selle raamatu alguses avastab pere, et koju on tunginud hiired. Mida küll teha? Otsustatakse, et kõige tõhusam vahend nende peletamiseks on kass. Perekond sõidab ühiselt kasside varjupaika ja leiab sealt armsa triibulise kiisu, kes kohe kõigile meeldima hakkab. Kiisu tuuakse koju ja ta saab endale nimeks Kurru-Nurru. Algab ühine elu koos kassiga ning kõik õpivad selle käigus palju – lapsed seda, kuidas kiisut sülle võtta ja tema eest hoolitseda, Kurru-Nurru seda, kuidas lastega ümber käia, missugused kohad on talle lubatud ja millised keelatud ja palju muud. Anna ja Marta hakkavad koguni kassikeelt õppima ja saavad peagi aru nii mõndagi sellest, mida Kurru-Nurru neile üritab öelda.

Raamat on tore lugemine kõigile koolieelikutele ja algklassiealistele, eriti huvitav aga kindlasti neile, kelle peres on ka kass või plaan kassi võtta. Siit saab teada nii mõndagi sellest, mida elu kassiga endast kujutab ja kaasa toob.

***
Ilmunud: Petrone Print, 2015
Illustreerija: Piia Maiste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga