Sven Nordqvist “Pettson ja Findus ehitavad autot”

Rootsi lastekirjanik, joonistaja ja illustraator Sven Nordqvist on kirjutanud vanataat Pettsoni ja tolle rääkiva kassi Finduse seiklustest palju raamatuid. Need kõik on vahvad ja lõbusad lood, imeilusate piltidega, mille autor ise on joonistanud. Suurem osa neist sobib lugemiseks algklassiealistele, kuna tegemist on pikemate lugudega, kus tuleb ka üsna palju kaasa mõelda.

Samade tegelastega raamatuid leidub aga ka pisematele, näiteks “Pettson ja Findus mängivad peitust” (2014), pusleraamat “Kus on Pettson?” (2016) ning “Pettson, kas sa niiviisi oskad?” (2019). Nüüd ilmuski uus väga vahva põnniraamat nimega “Pettson ja Findus ehitavad autot”.

Nagu pealkiri ütleb, asuvad sõbrad selles raamatus Findusele autot ehitama. Päev algab sellega, et kass kõlistab kellukest ja ajab taati üles: tahaks juba ehitustööga peale hakata! Pettson ja Findus söövad hommikust ja asuvadki tööle. Kass harjutab naelte löömist, Pettson saeb ja otsib autole rattaid. Viimaks on auto valmis ja Findus kihutab kui pöörane sellega ringi. Õhtul meenutatakse üheskoos toredalt möödunud päeva.

Raamatu teevad eriliseks luugid ja klapid, mida laps saab avada ja liigutada. Talu kohale saab niiviisi näiteks lasta tõusta päikesel, vehkida kellukesega kassi peos, avada kappe ja aknaid, liigutada võileiba otse Pettsonile suhu ja keerutada autoga ringiratast kihutavat kassi. Selle vahva põnniraamatuga jätkub tegevust tükiks ajaks!

***
Ilmunud: Koolibri, 2021
Illustreerinud: Sven Nordqvist
Tõlkinud: Ülle Kiivet

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga