Kadri Lepp „Salasõnad“

Mart ja Siim on parimad sõbrad. Nad ei saa väga tihti kokku, sest Mart elab linnas, Siim aga hoopis maal. Sealsamas külas, kus elavad ka Mardi vanaema ja vanaisa. Poisid suhtlevad omavahel kirja teel, sest just nii saavat kõige paremini salajasi teateid vahetada, ikka kinnises ümbrikus. Aga muidugi ka sellepärast, et Siimul pole telefoni.

Ühel täiesti tavalisel päeval saab Mart Siimult järjekordse kirja. Seekord on see kuidagi imelikult õhuke. Ja kui poiss selle avab, leiab ta kirjast salakoodi: „MUST LIND AKNA TAGA.“ Koodi tähendusena on Mardi märkmikulehe alläärde väikeses kirjas ja tagurpidi kirjutatud: „Erakordselt salapärane ja hädaohtlik olukord. Tulla võimalikult kiiresti.“ (lk 12).

Seejärel hakkavad südmused kiiresti arenema. Mart peab kohe kuidagi maale saama, sest seal on hakanud toimuma kriminaalsed sündmused. Siim on öösel kuulnud võõra auto häält, seejärel inimeste vaikset kõnet ja veel kellegi jubedaid karjeid ning leidnud ühe maja trepilt verepleki. Lisaks on kadunud üks külaelanik, võib-olla rohkemgi. Siim ei saa vanaemale midagi rääkida, sest nad on tülis. Igal juhul on vaja poistel nüüd sellesse loosse selgust tuua ning nad asuvad asja uurima, sattudes uskumatult põnevatesse seiklustesse.

„Salasõnad“ on Kadri Lepa kolmas raamat, kus räägitakse Mardi seiklustest. Esimene raamat oli „Poiss, kes tahtis põgeneda“ ja teine „Tüdruk, kellel oli saladus“. Soovitan kindlasti lugeda ka neid vahvaid lugusid, kus samuti on küllaga põnevust, seiklusi ja saladusi.

Raamatu „Salasõnad“ kohta on ilmunud pikem tutvustus ajalehe Õptejate Leht rubriigis „Tallinna Keskraamatukogu kuu raamat“ (nr 8 lk 13, 26.02.2021). Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2020
Ilustreerinud: Kadri Ilves

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Jana Must
Nurmenuku raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga