Eleri Ütsmüts “Emmi ja Mõmmi”

“Emmi ja Mõmmi” on armas ja südamlik õpetliku tooniga raamat kõige pisematele. Raamat räägib kolmeaastasest tüdrukutirtsust nimega Emmi. Emmil on palju mänguasju, aga kõige armsam ja erilisem neist on üks: suur ja pehme kaisukaru nimega Mõmmi. Mõmmi on Emmi jaoks tõeline sõber, nad teevad kõike koos ning Mõmmile võib Emmi alati rääkida kõigist oma muredest ja rõõmudest. Raamatu jooksul näemegi, kuidas Mõmmi paljudel viisidel Emmile abiks saab olla ja kuidas ta talle nii mõndagi ka õpetab.

Näiteks leiame siit loo, kus nii Emmi emal kui isal oli väga kiire ning neil ei olnud aega temaga mängida. Emmi oli alguses väga kurb, kuid jagas siis oma muret Mõmmiga, hakkas temaga mängima ning nii saigi päev kiiresti ja toredalt õhtusse. Ja õhtul lubasid vanemad, et heastavad talle kohe homme selle kiire päeva ja teevad koos midagi toredat.

Emmi peab tulema toime ka igatsusega Mõmmi järele, kui ta karukese vanaema juurde minnes koju unustab. Sügisel esmakordselt lasteaeda minnes suudab ta seal harjuda ja kohaneda just tänu armsale mänguasjale, kelle ta sinna muidugi kaasa on võtnud. Tüdruk saab ka palju muret tunda, kui Mõmmi kelgumäe peal kaduma läheb.

Õnneks lõpevad kõik lood hästi. Iga peatüki lõpust leiame looga seonduva küsimuse ettelugemist kuulavale lapsele. “Emmi ja Mõmmi” õpetab lastele selliseid olulisi mõisteid nagu hoolivus, sõprus, armastus, igatsus, lähedus, ausus ja annab igas loos nõu, kuidas mingis olukorras tasuks käituda.

***
Ilmunud: Pilgrim, 2016
Illustreerinud: Anna Ring

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga