Helena Haraštová “Ma ei karda pimedust”

See on lihtsalt suurepärane raamat neile lastele, kes kardavad kas pimedust või tonte-kummitusi. Pärast selle lugemist on hirm kindlasti oluliselt leevenenud või üldse ära kadunud!

Juttu on siin poisist nimega Toomas. Igal raamatu lehel on Toomas mingis olukorras, kus ta arvab, et näeb tonte või kummitusi. Näiteks kohe esimesel lehel on ta oma toas voodis: “On hiline öötund ja miski on Toomase üles äratanud. Kas see on kummitus?” (lk 1). Järgmisel lehel näemegi pimedat nurka, kus seisavad kaks hirmuäratava väljanägemisega tonti. Nüüd saame aga tõmmata klapi lahti ja panna nii-öelda tule põlema. Nii näeme, et tegelikulton seal ainult riided ja mänguasjad! Toomas tunnistab, et neid ta küll ei karda.

Järgmisel lehel on Toomas pimedas garaažis, kust kostab kummalisi hääli. Jälle oleks nagu nurgas kummitus! Paneme taas tule põlema ja näeme, et see on tegelikult hoopis isa.

Niimoodi on üles ehitatud terve raamat. Need, keda Toomas peab tontideks, on tegelikult kas koer või kass või hiir või hoopis ema ja isa. Lõpuks leiabki Toomas, et pimedust ei ole üldse mõtet karta.

Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Sinisukk, 2018
Illustreerinud: Jakub Cenkl

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga