Lucy ja Stephen Hawking “Universumi saladuste jälil: kõik, mida vajate reisimiseks ajas ja ruumis”

Kui oled lugenud Lucy ja Stephen Hawkingi raamatuid “Georg ja universumi salavõti“, “Georgi kosmiline aardejaht” ja “Georg ja Suur Pauk“, mis on täis seiklusi universumis, siis tekib tahes tahtmata küsimusi, kas universum on tõesti selline nagu neis raamatutes kirjeldatud.

Raamat annab vastused paljudele küsimustele meid ümbritseva universumi kohta: kuidas see tekkis; millest see koosneb; kuidas seda uuritakse. Kuidas tekkis elu meie planeedil ja kas on võimalik, et kusagil universumis on veel eluvorme? Tutvustatakse ka meie koduplaneeti ja Päikesesüsteemi. Juttu tehakse veel tumeainest ning selle vajalikkusest – mis juhtub universumiga, kui seda ei oleks. Mis on mustad augud ning kas on võimalik mustast august välja saada? Kas on võimalik ajas rännata?

Raamat heidab pilgu ka tulevikku – kuidas meid aitab tehisintellekt igapäevaelus ning mida robotid saavad meie eest ära teha. Antakse soovitusi meie elukeskkonna säästmiseks. Samuti tutvustatakse lugejale väljapaistvaid teadlasi.

Raamat pakub uusi ja huvitavaid teadmisi erinevates vanustes lastele ning miks mitte ka täiskasvanutele. Isegi kui universumist juba üht-teist tead, siis midagi uut leiad sellest mahukast raamatust ikka.

***
Ilmunud: Pegasus, 2020
Tõlkinud: Krista Kallis
Illustreerinud: Jan Bielecki

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Piret Jürman
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga