Kaia Raudsepp „Lihtsalt ära jää üksi“

„Lihtsalt ära jää üksi“ on mõtlema panev lugu sellest, kuidas üks õhtu võib noore inimese elu täielikult pea peale pöörata. Lydia elab läbi suure trauma – ta vägistatakse. Peale seda ei suuda ta kellegagi suhelda, ta ei suuda kellegagi normaalselt vesteldagi. Ainus, millest ta mõelda suudab, on juhtunu. Häbi, hirm ja lootusetus ei lase Lydia pisaratel lõppeda ega eluga edasi liikuda. Õnneks ei lase pere Lydial kookonisse pugeda, lisaks aitab teda sealt välja kiskuda uus naabripoiss. Tema on ainus, kes juhtunust esialgu teab.

See on lugu traumast ülesaamisest. Kuidas õppida uuesti usaldama? Kuidas õppida end uuesti avama maailmale? Teos suudab olla nii realistlik kui ka pakkuda lugejale lohutust. Väga olulisel teemal hästi kirjutatud raamat, mille igaüks võiks läbi lugeda, et vägistamisohvreid paremini mõista.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2021

Leia raamat e-kataloogist ESTER.Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eesti keelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga