Kadri Hinrikus „Elevant“

Kärt on tüdruk, kelle suur unistus tulevikus on saada kirjanikuks. Kahjuks ei mõisteta teda ei klassikaaslaste ega ka oma vanemate poolt. Isa leiab, et kõige tähtsam elus on osata äri ajada ja arendada rahvusvahelisi suhteid, ema aga muutub kurvaks ja hakkab nutma, kui tüdruk oma probleemidega tema poole pöördub. Klassikaaslaste jaoks on tähtsad küünte lakkimine ning juutuuberite videod. Kärti ignoreeritakse koolis ning hüütakse Kördiks, kui ta ei jõua kehalise kasvatuse tunnis joosta sama kiiresti kui teised. Kriitiline punkt saabub, kui klassikaaslased postitavad Instagrami eelmise päeva kehalise kasvatuse tunnis tehtud pildi Kärdist kaugushüppekastis.

Ootamatu kohtumine horvaadi tüdruku Lucijaga muudab aga Kärdi elus palju. Kärt tõmmatakse kaasa alati särasilmse ning hakkaja Lucija plaanidesse. See toob tüdruku ellu nii tagasi vanu sõpru kui aitab leida ka uusi. Nutika tegutsemisega õnnestub Kärdil tõestada, et iseendaks jäädes on võimalik väga palju saavutada.

***
Ilmunud: Tammerraamat; 2021
Illustreerinud: Kadi Kurema

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Anu Sepp
Sõle raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga