Kairi Look “Piia Präänik ja sõnasööbik”

Piia läheb esimesse klassi. Koos klassikaaslastega avastatakse aabitsate kapist natuke naljakas lilla sabatutiga tegelane. Pisike olend tutvustab ennast sõnasööbikuna, kes toitub kirjutatud sõnadest. Söögiks kõlbavad vaid kõige maitsvamad sõnad nagu näiteks komm, moosirull, viiner jne. Lapsed soovivad leida sõnasööbikule uue kodu, kus tal oleks turvaline ja hea olla – ja seiklus algab!

Tegemist on kolmanda Piia Prääniku tegemistest jutustava raamatuga. Varem on ilmunud “Piia Präänik kolib sisse” ja “Piia Präänik ja bandiidid“. Kõiki raamatuid saab lugeda ka kui eraldiseisvaid lugusid, ei pea olema eelnevaid teadmisi Piiast.

Raamat sobib algklasside õpilastele ise lugemiseks, aga on väga muhe valik ka unejutuna ettekandmiseks. Kairi Look on tegelaste loomisel saanud inspiratsiooni n-ö pärismaailmast. Seega võib juhtuda, et täiskasvanud, kes raamatut unejutuna ette loevad, mugistavad aeg-ajalt naerda, sest äratundmisrõõm teeb tuju heaks.

Katkend raamatust: „Klassis oli vaikne. Tolm igavles kapiserval. Kustukas kratsis taguotsa. Kärbsed norskasid. Gloobus näitas tahvlile keelt. Ämblik kõdistas võrgus siplevat sääske. Kalender nokkis nina. Ta kleepis tatikolli tukkuvale kärbsele kübaraks pähe ja sättis selle prantsuse stiilis moodsalt viltu. Kõigil oli suvest kõrini.“ (lk 5)


***
Ilmunud: Koolibri, 2021
Illustreerinud: Ulla Saar

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Triinu Univer
Tallinna Keskraamatukogu veebihaldur

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga