Mo Willems „Me oleme raamatus!“

Hea tuju valemeid on palju erinevaid ning Willemsi Elevant Heraldi ja Notsu sari on paljude jaoks üks neist. Pealtnäha lihtsakoeline raamat ühelauseliste lehekülgede ja pigem kriipsujukusid meenutavate joonistustega on oma lihtsusest hoolimata niivõrd kaasahaarav! Willems suudab nii vähesega öelda nii palju, mis teeb raamatu mõnusaks just eelkooliealistele, sest keerukad laused ja sõnad ei aja pead sassi. 57 lehekülje ja umbes sama arvu lausetega suudab autor panna lugeja tegelastesse kiinduma, suudab ajada naerma ning panna kartma. Nii nagu enamik lasteraamatuid, on ka Elevandi ja Notsu sarja raamatud alati õpetlikud ning seda eakohaselt ja arusaadavalt. Õpetlikest mõtetest on eluks midagi kaasa võtta igaühel ja isegi juba kord kuulduna on oluline neid taas meenutada.

Herald ja Notsu satuvad erinevatesse seiklustesse käies õues mängimas ja jäätist söömas ning iseäralikke linde avastamas. Seekordne teos on raamatusõprade lemmik, sest armsad sõbrad avastavad, et nad ise ongi täitsa raamatu sees. Erilise dimensiooni lisab loole see, et tegelased hakkavad lugejaga suhtlema otsekui hüpates lehtedelt välja ja andes lugejale võimaluse tunda, et ka tema on osa sellest loost.

Soovitan raamatut kogu südamest kõigile, kes tahavad oma ellu paari minutit siirast naeru.

Samast sarjast on eesti keeles ilmunud veel: „Kas lähme õue mängima?“, „Kas ma pean oma jäätist jagama?“, „Sul on lind peas!“.

***
Ilmunud: Draakon & Kuu, 2021
Illustreerinud: Mo Willems
Tõlkinud: Leelo Märjamaa

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Mirjam Kaun
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga