Martin Widmark “Maja, mis ärkas ellu”

Kangete kontide ja kehva silmanägemisega Larson elab üksinda suures majas. Tema naine on surnud ja lastel oma elu. Tundub, et aeg on Larsoni majas alatiseks peatunud. Mees liigub varjuna toast tuppa ja vaimusilmas näeb oma lahkunud lähedasi. Meenutades ammusi aegu, soovib kaasale naeratades head ööd.
Järsku heliseb uksekell. Larson teeb ukse lahti ja lävel seisab väike poiss, lillepott käes. Võib öelda, et selle sündmusega Larsoni lugu alles algabki.

Lugu on lihtne, aga sügavamõtteline. See räägib hoolimisest ja teiste eest hoolitsemisest. Näeme, kuidas esmapilgul ebaoluline seik võib muuta inimese elu, andes talle uut jõudu ja tegutsemistahet.

Martin Widmark on üks tuntumaid rootsi lastekirjanikke. Ta on kaheteistkümnel korral saanud Bokjury ja kahel korral Spårhundeni kirjandusauhinna. Eesti lastele on M. Widmark hästi tuttav “Lassemaia detektiivibüroo” sarja kaudu, mida on tõlgitud u 40 keelde. Võrratud müstilised pildid joonistas poola päritolu raamatuillustraator Emilia Dziubak, kes on koos M. Widmarkiga teinud juba mitu kaunist raamatut.

Raamat on lugemiseks ja vaatamiseks nii lastele kui täiskasvanutele. Raamatut soovitab Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Rahva Raamat, 2021
Illustreerinud: Emilia Dziubak
Tõlkinud: Kersti Olsson

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ebe Otto
Pelguranna raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga