Bart Moeyaert „Tänapäeval on kõigi nimi Sorry“

Belgia auhinnatud kirjaniku Bart Moeyaerti kaasahaarav lasteraamat, mis räägib 12-aastasest Biancast, kellel pole kusagil lihtne.

Tema ema arvab, et Bianca on tüdruk, kes vajab erilist kohtlemist ja kelle jaoks oleks vaja kasutusjuhendit. Isa arvab, et ta on taltsutamatu. Pealegi ei pea Bianca isa hinnangul iga nädalavahetust isa ja tema noorema tüdruksõbraga veetma. Iga teine nädal oleks piisav. Kodus on tähelepanu keskpunktis väikevend Alan, kellel on südamehaigus. Ja Bianca ise? Ta ei ütle sõnagi. Kuigi ema arvab, et teab, mis Bianca sees toimub, siis Bianca sellest tegelikult ise aru ei saa.

Ühel päeval tuleb Bianca haigele vennale külla sõber ja koos sõbraga ka tema ema. Järsku istub elutoas Bianca lemmiknäitleja, kes on talle justkui kogu selles jamas appi tulnud. Kui Billie King on läheduses, siis on Bianca piisavalt julge otsuste langetamiseks. Elu hakkab vaikselt muutuma, sest Bianca hakkab vähehaaval mõistma, et ta on tegelikult suuteline oma tundeid väljendama.

Bart Moeyaert visandab läbinägeliku portree noorest tüdrukust, kes ei tea, mida endaga peale hakata. Bianca elu pöördelist pärastlõunat on raamatus kirjeldatud üksikasjalikult tema enda vaatenurgast. Oma jäljendamatus stiilis loob Moeyaert sellise atmosfääri, kus hõõguvad pinged võivad iga hetk plahvatada. „Tänapäeval on kõigi nimi Sorry“ on kindlasti raamat, mis jääb lugejatele pikaks ajaks südamesse.

***
Ilmunud: Päike ja Pilv, 2021
Tõlkinud: Kerti Tergem

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Helerin Saarma
Kännukuke raamatukogu praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga