David Sundin “Raamat, mis ei tahtnud, et teda loetaks”

Rootsi koomiku D. Sundini kirjutatud fantaasiarikas raamat oli 2020. a Rootsis enim ostetud lasteraamat. Lisaks pöörasele lustakusele on raamat väga ilusa kaanekujundusega – nagu kunstiteos. 

Raamat sobib hästi ettelugemiseks ja mõtisklemiseks, miks on asjad just nii ja mitte vastupidi. Näiteks, kui laps ei taha üldse lugeda, siis võib anda ülesande leida üles, mis vigureid raamat selleks teeb, et vältida lugemist. Karl-Martin Sinijärve sõnul “…raamat võimaldab siin-seal ka mõningast loovust rakendada ja jutuga ise edasi mängida, kui vähegi viitsimist on.” (Allikas: https://kultuur.err.ee/1608272556/karl-martin-sinijarve-raamatusoovitused-thoreau-sundin-ja-reiljan 09.07.2021)

Mõelge, kuidas oleks kui raamat lendaks või muutuks lugedes soojaks? Kas üldse oleks võimalik lugeda, kui tähed muutuksid järsku suurest väikeseks või kui osad tähed lugemise hetkel kaoksid? Kas see meeldiks teile?

Lapsed koos vanematega, avage kindlasti see raamat, ehkki esikaanel on hoiatus „ära ava“. Vihjeks võib öelda, et raamat muutub päris pööraseks, kui lugeda seda kõva häälega.

***
Ilmunud: Varrak, 2021
Illustreerinud: Alexis Holmqvist
Tõlkinud: Kadri Papp

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Leelo Ainsoo
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga