Martin Widmark „Raamatukogumõistatus“

Lastele pakuvad alati mõnusat elevust LasseMaia detektiivibüroo lood. Raamatukogude teema-aastal 2022 soovitame teil eriti lugeda ja lahendada „Raamatukogumõistatust“.

Iga raamatukoguhoidja õudusunenägu on see, kui raamatukogust on kaduma läinud üks väga hinnaline raamat. “Raamatukogumõistatuses“ just nii juhtub. Valleby raamatukogust kaob väärtuslik raamat. Raamat on varustatud turvaelemendiga, kuid ometigi jäljetult kadunud. Kuidas see võimalik on, kui kõik hinnalised raamatud peaksid häiresüsteemi undama panema? Politseiülem teab kohe, kelle poole pöörduda.

See on igati põnev ja kaasahaarav lugu kümneaastasest poisist Lassest ja tüdruk Maiast, kes aitavad politseiülemal salapärase juhtumi lahendada. Lugejat ootab ees tore seiklus.

Kirjaniku poolt lihtsalt ja ladusalt kirja pandud, nutikas lugu. Illustraator on selle sarja jaoks leidnud toreda omapärase lähenemise.

Lastele soovitame kindlasti kõiki selle sarja raamatuid nii paberkandjal kui e-raamatuna. Raamatud, mis pole kadunud, ootavad teid raamatukogudes!

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2015
Illustreerinud: Helena Willis
Tõlkinud: Kadi-Riin Haasma

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Loe raamatut e-raamatukogus ELLU.

Leelo Ainsoo
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga