„Kõige parem asi: jutukogumik“

Vahvas erilise kaanekujundusega jutukogumikus on neli südamlikku lugu, mis räägivad sõprusest ja armastusest. Tekstid on sõbraliku alatooniga ja lapsepärases keeles. Raamatus on terveid lehekülgi katvad illustratsioonid, mis täiendavad tekstiga edasi antavat sisu ning lasevad lugejal siseneda raamatu tegevustesse ja tegelaste tundemaailma.

Jutukogumik koosneb neljast erineva autori jutukesest, mida on ka illustreerinud erinevad kunstnikud.

Lugu „Salasoov“ räägib väikeset tüdrukust Hollyst, rääbakast tänavakassist Tomist ja nende ühisest teekonnast sõpruse ja kiindumuseni. Lugu õpetab mõistma, et parimat sõpra ei saa valida välimuse järgi.

Lugu „Tegus päev“ räägib Suurest Hiirest ja Väikesest Hiirest ning erinevast arusaamisest, kuidas olla hooliv ja abivalmis.

Kolmas lugu, „Maailma kõige parem asi“ räägib Väikesest Karust, kes elab koos Karuemaga sügiseses metsas ja otsib maailma kõige paremat asja. Väike Karu aga ei tea, mis see maailma kõige parem asi on ja jõuab oma otsingute käigus paljude imeliste avastusteni.

Viimane lugu „Hiir, mutt ja langev täht“ räägib sellest, kuidas kaks kõige suuremat sõpra Mutt ja Hiir nägid ühel imelisel ööl langevat tähte ja otsustasid selle tähe üles otsida. Täht oli nii imeline, et mõlemad tahtsid seda endale saada ja nii juhtuski, et tähe otsimine ähvardas hävitada nende sõpruse.

Raamat sobib lugemiseks ja kuulamiseks nii väikestele põnnidele kui ka algklassiealistele lastele.

***
Ilmunud: Egmont Estonia, 2009
Kirjutanud: Ragnhild Scamell, Diana Hendry, Gill Lewis, A. H. Benjamin
Illustreerinud: Gaby Hansen, Jane Chapman, Louise Ho, John Bendall-Brunello
Tõlkinud: Ingrid Saar

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Reet Tuberg
Tallinna Keskraamatukogu eestikeelse osakonna praktikant

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga