Ketlin Priilinn „Ta ei teinud seda“

Raamat räägib viieteistaastasest neiust Patriciast, kes maja katuselt surnuks kukub või hoopis lükatakse alla. Kuigi tegemist oli koolikiusamise ohvriga, on kooliõde Lilli kindel, et see ei olnud enesetapp. Nii hakkabki ta koos sõpradega asja uurima. Juhtumiga tegeleb ka politsei.

Lilli tutvus neiuga vahetult enne õnnetust, aga ta on veendunud, et tüdruk tahtis elada, sest tal olid helged tulevikuplaanid. Tal ei olnud moekaid riideid, aga õppimine oli korras. Ka Lillil endal on probleeme, lisaks tekivad ootamatud suhteprobleemid eakaaslastega.

Loo uurimise käigus tuleb välja uusi ja ootamatuid fakte ja liine. Autoril on raamatus vaatluse all mitu erinevat probleemi, näiteks ebatraditsiooniline armastus ja keerulised peresuhted, aga ka sõprus, empaatiavõime. Raamatu lõpp ja neiu oletatav surma põhjus on aga üsna ootamatu.

Autor Ketlin Priilinn on tunnustatud kirjanik, kellelt ilmunud teoseid nii lastele, noortele kui suurtele. Korduvalt on tema teosed saanud auhinnalisi kohti romaanivõistlustel. Aastal 2007 pälvis ta Järje Hoidja tunnustuse noorteromaani „Peaaegu Tuhkatriinu“, mis antakse eelnenud aasta jooksul Tallinna Keskraamatukogus kõige enam loetud ja laenutatud raamatu autorile.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2021

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Siiri Alvela
Torupilli raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga