Indrek Koff „Kuhu lapsed said?“

See on üks väga eriline raamat oma teema ja teostuse poolest. Kogu lugu on kirjutatud humoorikas värsivormis.

See on lugulaul sellest, kuidas ühe rõõmsa linnakese lapsed väsivad täiskasvanute käskudest ja keeldudest ja otsustavad metsa elama minna. Kuna laste lahkumisega kaob elurõõm ja lust, hakkavad vanemad igal võimalikul moel lapsi tagasi linna meelitama. Lapsed aga näevad läbi kõik täiskasvanute trikid ega lase end ninapidi vedada. Kogu linn muutub süngeks ja nukraks. Lõpuks muidugi laheneb kõik justkui iseenesest ja lapsed naasevad linna. Aga mis nimelt pani lapsi meelt muutma, seda saad teada lugedes.

Selles raamatus saavad lapsevanemad aru kui väga on lapsi vaja ja kuidas peaks nendega jagama oma mängulusti ja rõõmu. Raamatus kohtame värvikaid tegelasi ja naljakaid situatsioone. Lisaväärtust annavad ka Elina Sildre vahvad illustratsioonid.

Raamat „Kuhu lapsed said?“ on pälvinud arvukalt auhindu – Karl Eduard Söödi lasteluuleauhind 2020, Aasta Rosina auhind ja Hea Lasteraamat 2021 tiitel – ning jõudnud ka konkursil „25 kauneimat Eesti raamatut 2021“ tunnustatute hulka.

***
Ilmunud: Härra Tee & proua Kohvi, 2021
Illustreerinud: Elina Sildre

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Siiri Alvela
Torupilli raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga