Helen Eikla „Sennahoi ja Nurrnopsu. Külaline suurest linnast“

Tegemist on Helen Eikla teise lasteraamatuga, milles kohtume taas metsaelanikega, kes olid ka tema esimeses teoses „Sennahoi ja Nurrnopsu. Üks põhjamaa lugu“.

Loo tegelased on väljamõeldud metsaelanikud, kes seiklevad mööda põhjamaist metsa, et lahendada Sennahoid vaevav mure. Tuisupea Sennahoi nimelt unustas kevadiseks karvavahetuseks kokkuleppe sõlmida ning nüüd on ta hädas – kellega vahetada enda karv? Kas Sennahoi leiab endale uue karva? Mis juhtub metsaelanikega, kui nad endale uut karva ei leia?

Meeldejäävad kõrvaltegelased on veel vahvliküpsetaja Nurrnopsu, kõiketeadja Mäetuust, ronimisarmastaja Maru, Kunstitigu, kännuvana, salapärane külaline suurest linnast ja paljud teised. Aga kes on see salapärane tegelane linnast ja kuidas ta metsa sai? Millised muutused tulevad muinasjutulisse metsa pärast tema saabumist? Seda saad teada siis, kui raamatu läbi loed.

Lugu on kaasahaarav, südantsoojendav ja äärmiselt õpetlik. Raamat õpetab inimlikke põhimõtteid: ole hooliv, aita sõpru ja kaaslasi, ole optimistlik ja säilita igas olukorras rahu.

Raamatut ilmestavad Thai My Phuong aka Tamypu pilkupüüdvad illustratsioonid. Raamat on sobilik nii eelkooliealistele kui ka algklassides käivatele lastele, kuid miks mitte ka täiskasvanutele.

***
Ilmunud: Papallona Print, 2017
Illustreerinud: Thai My Phuong aka Tamypu

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Maarja Sinisalu
Tallinna Keskraamatukogu laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga