Anti Saar „Kuidas istuda, kuidas astuda“

Kuidas peaks üks õige laps istuma? Aga astuma? Või kuidas eristada mesilast herilasest? Õnneks on Anti Saarel vastused olemas. Saare „Kuidas istuda, kuidas astuda“ on noortele lugejatele mõeldud eneseabiõpik, milles jagatakse elutarkusi ja näpunäiteid, kuidas erinevaid olukordi lahendada. On peatükke, kus autor läheneb lihtsale probleemile väga detailselt (nt „Kuidas liita arve“) ning ka neid, kus sügavamõttelisele küsimusele leidub paarisõnaline vastus (nt „Kuidas olla õnnelik“). Olenemata püstitatud küsimuse raskusastmest, on autor leidnud viisi, kuidas seda humoorikalt ning samas ka õpetlikult lahendada. Kuigi raamat on suunatud lastele, siis on seal palju kasulikku ja mõtlemapanevat ka vanematele lugejatele.

Lisaks nõuannetele leidub raamatus rohkelt sõnamänge ja kaasaegseid teemasid, nii noortepärast slängi kui ka vastuolulisi poliitikategelasi. Autor viitab väga otseselt ka teistele teostele, näiteks peatükk „Kuidas võita sõpru ja mõjutada inimesi“ kannab Dale Carnegie tuntud raamatu nime ning „Kuidas kasvatada lapsevanemaid“ Iko Marani teose oma.

Raamatu illustraatoriks on Alvar Jaakson, kelle pilte on teoses nimetatud joonisteks ning neile ka teksti sees viidatud. Valdavalt must-valgetele joonistele on lisatud oranži, kollast, rohelist ja sinist värvi. Raamatu lõpus on lugejale esitatud vahva üleskutse pilte ise edasi värvida. Raamatukogust laenatud raamatutes soovitame seda aga siiski mitte teha.

***
Ilmunud: Kolm Elu, 2023
Illustreerinud: Alvar Jaakson
Leia raamat: e-kataloogist ESTER

Yvonne Bikejev
eestikeelse kirjanduse osakonna laste- ja noorteteeninduse raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga