Lauri Vahtre „Meie suured tegijad: Eesti lapse raamat“

Raamat tutvustab lapsele lihtsalt ja lõbusalt kuulsaid inimesi Eesti ajaloost. Raamatus on tutvustatud näiteks nii Miina Härmat kui ka lähemast ajaloost Carmen Kassi. Kunstnik Anu Kalmu joonistatud lõbusad pildid annavad lapsele parema ettekujutuse ajaloo suurkujudest.

Lisaks on kergesti mõistetavalt seletatud suurkujude tausta, näiteks Lydia Koidula puhul kirjeldatud tema kirjanikuks saamise lugu. Raamatut saab seostada ka ajalooliste sündmustega: tänu Johan Laidoneri tutvustusele saab laps esimese ettekujutuse Eesti Vabadussõjast. Muuhulgas on lapsel võimalus tutvuda ka meie rahvuseepose “Kalevipoja” kangelastega, näiteks Suurest Tõllust kõneleva jutustuse läbi.

Raamatu igast loost leiab lisaks lihtsusele ja selgusele ka väikese õppetunni. Seetõttu on lapsel seda väga hea vanemaga lugeda, et koos raamatu üle arutleda.

***

Ilmunud: Hermes, 2011
Illustreerinud: Anu Kalm

Lauri Vahtre „Meie suured tegijad: Eesti lapse raamat“ e-kataloogis ESTER

Laura Leis

Tallinna Keskraamatukogu praktikant


Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga