Kristi Piiper „Esimene kord“

Kristi Piiperi raamat „Esimene kord“ räägib teemast, mille kohta enamik noori vastab, et nad teavad seda juba ja see ei saa päris elus juhtuda. Saab ikka. See raamat räägib netikiusamisest.

15-aastase Anna Elisabethi elu on päris tavaline. Ta käib koolis, õpib ja hängib sõpradega. Kuid Anna on sattunud kiusamise ohvriks. Tema kaks klassiõde narrivad ja tüütavad teda, hõõrudes talle nina alla fakti, et tal ei ole veel suhet. Kas see on siis nii imelik? Anna on juba kaua aega üht poissi oma silmarõõmuks pidanud, aga see oli enne seda, kui too poiss tema parima sõbrannaga välja läks. Nii palju siis sellest.

Suhted sõbrannade vahel lähevad aina pingelisemaks, kuni Anna oma elu suurimasse jamasse satub, mis sõbrannad taas kokku viib.

Raamat räägib netikiusamisest ja selle tagajärgedest. Mis võib juhtuda, kui vaid üks piinlik foto valede inimeste kätte satub? Kuidas mõjutab netikiusamine nii ohvri kui ka ta sõprade elu?

Teos oli väga huvitav ja pingeline, kuid siiski väga realistlik. Raamatus on häid näiteid sellisest kiusamisest, mida vanemad ei näe ja millest ilmselt kunagi teada ei saa. Väga soovitatav 13-17-aastastele, aga muidugi ka vanematele.

„Esimene kord“ on pälvinud Eesti Lastekirjanduse Keskuse ja kirjastuse Tänapäev korraldatud 2022. aasta noorteromaani konkursil esimese koha.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2023

Kristi Piiper „Esimene kord“ e-kataloogis ESTER

Ingel-Elise Sagadi

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga