Aino Pervik „Arabella, mereröövli tütar“

Arabella on üheksa-aastane tüdruk, kes on terve oma elu veetnud mereröövlilaeval. Tema isa on kõigi maade hirmsaim röövel, Kapten Taaniel Tina. Mereröövlid on õelad, julmad ja ahned. Maailmas huvitab neid ainult kuld ja kalliskivid ning selle nimel on nad valmis röövima ja isegi ausatelt inimestelt elu võtma.

Arabellal on suur hirm oma isa pärast ja ta kahtlustab, kas mereröövlielu on ikka õige asi. Kas inimesed ei võiks olla teineteise vastu head? Mis väärtus on kullal, mis on puudutades külm ning sinuga ei räägi? Arabella ja kapten Taanieli elu muutub, kui nende laevale saabub rändur Hassan, kes on üdini rahulik ja hea inimene. Tema juhatuse all peab Arabella silmitsi seisma oma noore elu keeruliste küsimustega.

Raamat asub tabamatus lasteraamatuajas ning on täna täpselt sama hea lugeda kui kakskümmend aastat tagasi. Pervik on kirjutanud ajatu ja värvika seikluse hea ja kurja vastasseisust meie enda sees. Mereröövlite kamp on igaüks omamoodi iseloomukas ning neid kirjeldatakse tõetruult, raamatus saab hukka nii halbu kui ka häid tegelasi. Sama tõetruult näeme aga maailma ilusat ja helget poolt ning seda, et lõpuks saab igaüks ise valida, mis teed ta käib.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2008, 2022
Illustreerinud: Edgar Valter

Aino Pervik „Arabella, mereröövli tütar“ e-kataloogis ESTER

Aino Pervik “Arabella, the pirate’s daughter” in e-catalogue ESTER

Hanna Laanes

eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga