Tove Jansson “Muumipapa memuaarid”

“Muumipapa memuaarid” ilmus esmakordselt eesti keeles Vladimir Beekmani tõlkes 1975. aastal kogumikus “Muumitroll“, mis sisaldas mitmeid muumilugusid (hiljem on kogumik näinud veel mitmeid kordustrükke: kirjastuselt Tiritamm 2004. a ja kirjastuselt Sinisukk 2014. a) Väga vahva, et kirjastus Hea Lugu on hakanud muumide sarja eraldi mugavalt käepäraste raamatutena välja andma! Nii jõuavad lood ka päris uute lugejateni, kes pole muumimaailmaga veel kas üldse kursis või siis on seda üksnes multifilmide kaudu.

“Muumipapa memuaarid” on lugu sellest, kuidas Muumipapa kord külma saanuna voodisse peab jääma ja Muumimamma soovitab tal igavuse peletamiseks hakata oma memuaare kirjutama. Seda Muumipapa teebki ning loeb oma päeva jooksul kirjapandut siis õhtuti perele ette. Saame teada, et tal on olnud tõeliselt värvikas elu! Papa alustab oma jutustusega kohe päris algusest, mil ta leiti lastekodu trepilt ning jõuab memuaaridega lõpus sinnamaale, kus ta kohtub oma armsa Muumimammaga. Nende kahe sündmuse vahele mahub hulgaliselt seiklusi ja kohtume paljude põnevate tegelastega nagu näiteks Nuhkloom, dront Edward, Isevalitseja, Koduvana Tädi, Mymla Tütar, Pleektatsud ja paljud teised.

Kellele meeldib muumitrollide maailm ning Tove Janssoni värvikas ja mõnusalt humoorikas jutustamisstiil, see naudib kindlasti ka raamatut “Muumipapa memuaarid”. Raamatut soovitab ka Eesti Lastekirjanduse Keskus.

***
Ilmunud: Hea Lugu, 2020
Illustreerinud: Tove Jansson
Tõlkinud: Vladimir Beekman

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga