“Marss magama!”

“Marss magama!” on tore pappraamat kõige väiksematele. Väikesel mõmmil on uneaeg, aga magama minemisest ei taha ta kuuldagi. Ta poeb hoopis ema eest peitu! Mõmmi peitmisel saab aga abiks olla laps – nimelt on raamatu mõmmi paela otsas ja teda saab erinevatesse kohtadesse pista. Esimesel leheküljel saab mõmmi peita pesukorvi. Seejärel jookseb ta lastetuppa, kus tahab peitu pugeda kaisuloomade hunnikusse. Ema leiab ta aga ka sealt siiski üles ja ütleb: “Tule välja, rohkem peitust ei mängi! Nüüd marss magama!” (lk 4).

Mõmmi joob enne magamaminekut klaasi mahla ja põgeneb seejärel tugitooli taha peitu. Kui aga ema pakub talle võimalust minna vahuvanni, jookseb mõmmi otsekohe vannituppa, kus tunneb ennast juba natuke uniselt. Siiski otsustab ta enne vanniminekut pugeda veel peitu pehme hommikumantli sisse. Seejärel ronib Mõmmi vahusesse vanni. Pärast vanniskäiku on mõmmike aga nii väsinud, et poeb ise voodisse ja tunnistab: “Emme, ma arvan, et nüüd on mul küll uneaeg!” (lk 12).

Raamat sobib ideaalselt õhtuseks ettelugemiseks, laps saab koos mõmmiga magamaminekuks valmistuda. Karuke ise on kahepoolne – ühelt poolt poiss, teiselt poolt tüdruk. Seega leiavad kõik lapsed endale meelepärase mänguseltsilise!

***
Ilmunud: Koolibri, 2020
Tõlkinud: Kirke Volmer
Illustreerinud: James Newman Gray

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga