Kristiina Kass “Petra lood”

Kristiina Kass on kirjutanud mitmeid toredaid raamatuid lastele ning nendest viis esimest on ta ka ise illustreerinud: “Kasper ja viis tarka kassi“, “Käru-Kaarel“, “Samueli võlupadi“, “Petra lood” ning “Peeter ja mina“.

“Petra lood” räägib lasteaiaealisest Petrast ja tema perekonnast – isast ja emast. Kristiina Kass on rääkinud, et Petra lugude kirjutamisel on ta saanud inspiratsiooni enda tütrest, kelle nimi on samuti Petra. Kõik lood ongi elulised, vahvad ja lõbusad. Petra käib issiga kelgutamas ja värvib mune, teeb emale emadepäevaks arbuusimahla, värvib oma tuba ja teeb igasuguseid muid põnevaid asju. Alati ei lähe asjad nii nagu plaanitud, aga see just ongi lõbusam!

Lugudest värvikamatena võib ehk välja tuua näiteks jutu pealkirjaga “Onu fotograaf”, kus lasteaeda saabub fotograaf lapsi üles pildistama. Ta palub neil naeratada ja endid ilusasti istuma sättida, aga tuleb välja, et see pole üldse mitte lihtne! Naeru tuleb peale liigagi palju ja onu fotograaf peab mõtlema välja kurva loo, et lapsed natuke tõsisemad oleks. Kurva loo peale hakkavad mõned jällegi nutma, ja lõpuks on onu väga suures hädas: kas laste pildistamisest üldse asja saab?

Vahva oli lugeda ka lugu “Issiga poes”, kus Petra paneb ema etteütlemise järgi ise kirja asjad, mida poest vaja on osta. Poodi jõudes on tal nimekiri küll kaasas, kuid sellest on väga raske aru saada ning meeles pole ka enam midagi. Ema on üsna üllatunud, kui näeb, missuguste ostudega Petra ja issi lõpuks koju jõuavad!

„Petra lood“ on väga vahva ja meeleolukas raamat lasteaiaealistele ja algklassilastele.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2008 ja 2013
Illustreerinud: Kristiina Kass

Leia raamat e-kataloogist ESTER: 2008 2013


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga