Kristiina Kass “Kasper ja viis tarka kassi”

Selles raamatus on juttu ühest väikesest poisist, kelle nimi on Kasper ja kes kolib oma perega uude majja elama. Ta loodab, et naabruskonnas elab temavanuseid lapsi, kuid neid seal kahjuks ei ole. Selle asemel aga saab ta tuttavaks ühe naabritädiga, kellel on viis toredat ja sõbralikku kassi. Kasper hakkab kassidega mängimas käima ja saab varsti teada, et need ei olegi üldse tavalised kassid! Naabritädi Amaalia jutustab talle põneva ja natuke lausa uskumatu loo oma kassidest. Lugu on ka üpriski kurb ning Kasper hakkab mõtlema, kuidas saaks tädi ja tema kasse aidata.

“Kasper ja viis tarka kassi” on vahva lasteraamat, kust ei puudu ka põnevad seiklused. Raamatus on autori enda ilusad ja ilmekad pildid, mis lugu suurepäraselt täiendavad.

Kristiina Kass on Soomes elav eesti lastekirjanik ja illustraator. “Kasper ja viis tarka kassi” sai 2004. aastal Eesti Lastekirjanduse Keskuse, ajakirja Täheke ja kirjastuse Tänapäev korraldatud lastejutuvõistlusel 3. koha ning 2006. aastal Eesti Raudtee ja Sirbi kirjanduspreemia. Raamatust on ilmunud juba mitu kordustrükki.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2018
Illustreerinud: Kristiina Kass

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga