Piret Raud „Juurtega aed“

Väike puu elab mõnusas kodumetsas senikaua kuni sinna saabub tööle saag. Puukesel õnnestub tema eest põgeneda ning pärast pikka ja rasket rännakut jõuab ta imelisse aeda. Väike puu imetleb selle ilu ja korrapära, ent uhked aiapuud ei soovi kuidagi üht juurteta olevust omaks võtta.

Sellegipoolest lubatakse tal parki luuana toimetama jääda. Väikesel puul tuleb välja pühkida kõik juurtetu. Ära saadetakse vihmaveelomp, taevatäht ja kivikamakas. Kui aga puu tahab aiast välja ajada laululinnu, seletab too, et olulised pole mitte juured, vaid see, mis on TORE. Ka upsakad pargipuud kuulavad kaunist linnulaulu ning paluvad tagasi kutsuda kõik väljaaetud. Nende lugusid kuulates puud mõistavad, et kõik ei pea olema nende moodi.

Tekstiga võrdne osa on autori avastamisrõõmu ja tillukesi detaile pakkuvatel joonistustel.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2020
Illustreerinud: Piret Raud

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Ly Mere
Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga