Jaak Juske „Eesti kuulsad meresõitjad ja piraadid“

Raamat Jaak Juske lastele kirjutatud sarjast „Isa põnevad unejutud ajaloost“. See on üks äraütlemata tore raamatusari teadmishimulisele lapsele, kus ilmunud kokku kaheksa raamatut. Saad nendes raamatutes lugeda Tallinna vanalinnast, kuningatest, rüütlitest, kummituslossidest, islamist ja paljust muust huvitavast ja põnevast.

Raamatus „Eesti kuulsad meresõitjad ja piraadid“ räägitakse nii Saaremaa viikingitest, Läänemere vitaalivendadest ja näkineiust, aga ka päris maadeavastajatest – kolmest von Krusensternist (Adam Johann, Paul Theodor ja Otto Paul), Fabian Gottlieb Benjamin von Bellinhgausenist, Ferdinand Friedrich Georg Ludwig von Wrangellist, Krahv Friedrich Benjamin von Lütkest ja Otto von Kotzebuest. Keerulised nimed, põnevad lood – kõigil neil oli oma osa ka Eesti ajaloos.

No ja kui juba meie merekarudest juttu, ega siis ka Kihnu Jõnn välja jää! Samuti on ära toodud eestlaste ümber maailma purjetamised – 1930. aastatel Ahto Valter, 60 aastat hiljem purjekas Lennuk ja veel pisut hiljem jaht Martha ning katamaraan Nordea. Ja ainuke üksinda ümber maailma purjetanud eestlane – Uku Randmaa purjejahil Temptation 2010-2012).

Väikesele maadeavastamisest huvitujale väga tore teadmisi pungil täis raamat.

***
Ilmunud: Randvelt Kirjastus, 2014
Illustreerinud: Merilyn Anvelt

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Loe e-raamatukogus ELLU.


Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga