Andris Felmanis, Livia Ulman „Erik Kivisüda“

Kuigi Erik on pealtnäha tavaline 11aastane poiss, siis üsna raamatu alguses selgub, et tal on kivist süda. Selle erilise omaduse abil õnnestub tal detektiivilikult lahti muukida saladusi, kartmata rinda pista tumedate jõududega. Või ehk siiski on midagi, millega isegi Erik Kivisüda ei suuda tõtt vaadata?

Poisi vanemad on otsustanud kolida elama surnud vanatädi Brunhildalt päritud eraklikku ja kurjakuulutavasse majja. Ega Erikul selle vastu suurt midagi olegi, kuid ta ei tea veel, et seal ootab ees vaenulik tüdrukutirts Maria, kes teda igal sammul valusate ja alandavate lõksudega hakkab piirama. Maria on sama vana kui Erik ning elab koos oma teadlasest isaga Brunhilda majas. Miskipärast ei lepi tüdruk majast välja kolimisega, kuigi Eriku vanemad loodavad kogu elamise ainult enda valdusse saada. Ootamatult satub Erik pöörase tüdruku väljamõeldud salaplaani kaasosaliseks ning et sellest välja rabeleda, peab ta kasutama kogu oma jõudu ja nutikust.

See raamat on väga kaasahaarav ja mõnus lugemine. Ühest küljest saab paraja kõhutäie naerda, kuid teisalt on raamatus ka õudustäratavaid seiku ning tekib tunne nagu osaleks mõnes õudusfilmis. „Erik Kivisüda“ ongi kirjutatud samanimelise filmistsenaariumi põhjal ning inspiratsiooni on autorid saanud Sass Henno lasteraamatust „Mereröövlimäng“, mis ilmus esmakordselt juba 2005. aastal.

***
Ilmunud: Postimees Kirjastus, 2022
Illustreerinud: Eili Lepik-Kannelmäe

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Siret Remma
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga