Jesse Andrews “Munmun”

EST: Milline oleks elu siis, kui sinu füüsilise keha suurus oleneks sellest, mida rohkem on sul raha? Mis saaks siis, kui kõige vaesemad inimesed oleksid tillukesed kui rotid ja kõige jõukamad inimesed kasvaksid pilvelõhkujate pikkuseks?

Just sellest räägib Jesse Andrewsi raamat „Munmun.“ Raamatu peategelased Warner ja Prayer on õde-venda, kelle vaesus muudab nad haavatavaks. Nad elavad maailmas, kus nendesugused pisivaesed võivad sattuda näiteks kassi rünnaku ohvriks. Autod ja mobiiltelefonid on liiga suured, et pisivaesed saaksid neid kasutada. Ka kooli või haiglasse pole neil asja – hooned on liiga suured ja pisivaestel raha liiga vähe. Ainus võimalus näib olevat rikkaks ja seeläbi ka suuremaks saamine…


ENG: What would life be like if your physical size was in direct correlation with your monetary wealth? What would happen if the poorest people were as small as rats and the richest were as towering as skyscrapers?

Jesse Andrews’ book „Munmun“ describes such a world. The protagonists of this book are brother and sister, Warner and Prayer, who are vulnerable because of their poverty. They live in a world where littlepoors, such as them, can become victims of a cat-attack. Cars and cellphones are far too big for them to use. And there is no point in trying to visit a school or a hospital – the buildings are too large and littlepoors have no money anyway. The only option that they seem to have is to try to become rich and therefore bigger…

Leia raamat e-kataloogist ESTER.Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga