Charles Darwin, Sabina Radeva “Liikide tekkimine”

Charles Darwin on üks inimkonna olulisematest teadlastest. Ta on eeskujuks nii väikestele teadlasehakatistele kui juba suurtele teadlastele näidates, et uudishimu võib viia imeliste avastusteni.

Darwin tahtis uurida ja vaadelda tundmatu piirkonna loomi ja taimi. Ta liitus purjeka HMS Beagle seltskonnaga reisil Lõuna- Ameerikasse, millest kujunes oluline avastusretk. Seigeldes laevaga mööda maailma, korjas Darwin palju näidiseid ja tegi looduse ning loomade kohta mitmeid huvitavaid tähelepanekuid. Olles tagasi kodus Inglismaal, arendas ta tehtud loodusvaatluste põhjal välja oma kuulsa teooria sellest, kuidas liigid võivad aja jooksul muutuda ja uued liigid tekkida. Oma ideed, mida nimetatakse evolutsiooniteooriaks, avaldas Darwin raamatus „Liikide tekkimine“.

Nüüd on ka väikestel teadmisjanustel  võimalik saada osa sellest omal ajal murranguliste ideedega raamatust, mis muutis suhtumist maailma, kus me elame. Huvitavast ja teadmisi täis pildiraamatust saab loodushuviline teada, miks mõni liik on muutunud välimuselt sarnaseks, kuigi nende esivanemad on erinevad, miks loomad näevad maailma eri paigus välja erinevad, kuigi neil on ühised esivanemad, ja leiab veel palju muid tarkusi.

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga