Jeff Garvin “Symptoms of Being Human”

EST: Jeff Garvini raamat „Symptoms of Being Human“ peategelane on gender-fluid ehk vahesooline teismeline. Riley ei tunne ennast ei mees- ega naissoost inimesena. Ta pigem kõigub kahe sugupoole vahel. Sooline identiteet on ühiskondlik konstruktsioon, mida aetakse tihti ekslikult segi seksuaalsuse ja seksuaalse orientatsiooniga.

Selles raamatus tuleb Riley n-ö kapist välja, aga mitte homoseksuaalse või biseksuaalsena, vaid vahesoolise teismelisena. Riley hakkab oma kogemusest inspireerituna kirjutama anonüümset blogi, alustades küsimusega: “Kas ma olen poiss või tüdruk?” Jeff Garvin on meelega jätnud Riley sünnisoo raamatust välja. Ka Riley vanemad ei viita kunagi oma pojale või tütrele, vaid lihtsalt “oma lapsele”. See on väga värskendav raamat, mis aitab mõista paremini noori, kes puutuvad teismeeas kokku väga suurte muutustega. Mis siis saab, kui konkreetne sooline identiteet puudub või vaheldub? Üht sellist lugu saad lugeda sellest raamatust.

ENG: In Jeff Garvin’s book „Symptoms of Being Human“, the main character, Riley, is a gender-fluid teenager. They feel neither completely male nor female. Instead, they fluctuate between the two genders. Gender identity is a social construct but it is often mixed up with sexuality and sexual orientation.

In this book Riley is coming out – not as gay or bisexual, but as a gender-fluid teenager. Riley begins to write an anonymous blog, starting with the question: “Am I a boy or a girl?” Jeff Garvin has decided not to reveal Riley’s birth-assigned sex. Riley’s parents also never refer to them as their son or daughter, only as “their child”.

This is a very refreshing book, which helps the reader understand youths, who go through major changes. What happens when somebody has no concrete gender identity or a fluctuating identity? One such story can be read in this book.

Leia raamat e-kataloogist ESTER.
Leia raamat e-raamatukogust OverDrive.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga