Pille Arnek “Elli kirjad”

Naabritüdrukud Elli ja Nora armastavad teineteisega kirju vahetada, kasutades selleks ühe oma küla tühjaks jäänud talu postkasti. Kui Nora linna kolib, tunneb Elli sõbrannast ja eriti tema kirjadest puudust. Ühel päeval aga avastab ta vanast postkastist juhuslikult võõra kirja, mis on ometigi adresseeritud temale. Siit hakkab hargnema oskuslikult minevikku ja olevikku põimiv müstiline lugu: Valgamaal elaval Ellil tekib kirjavahetus poisiga, kes elab minevikus, täpselt saja aasta taguses Narvas ajal, mil algab Eesti Vabadussõda. Sündmusi ühendav lüli selgub alles raamatu lõpus.

Raamatust leiab ka kronoloogilise ülevaate tegevustikuga seonduvatest Eesti ajaloo sündmustest, valiku arhiivifotosid Narvast ning linna kaardi. Raamat on suurepärane näide, kuidas ajalugu huvitavalt esitada, sobib hästi ajalootunde elavdama.

Leia raamat e-kataloogist ESTER.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga