Margit Saluste “Kõik tööd on head. 2”Kas sa tead millist elukutset valida? Margit Saluste raamat „Kõik tööd on head“ aitab sellele küsimusele vastuse leidmisel nii väikesi kui ka suuri.
Raamatus tutvustatakse 76 erinevat ametit. Osad ametid on üpriski tuntud nagu näiteks treener, turvamees, trollijuht. Samas tutvustatakse ka vähemtuntuid ameteid. Saame teada, mis tööd teevad ornitoloog, sünoptik, arborist, limnoloog, taksidermist ja lepidopteroloog.

Kõrvuti asetsevatel raamatulehtedel saame tutvust teha kahe erineva elukutsega, kus autor näitab kuidas kõik tööd on vajalikud ja nende tegijad üksteisega üllatavalt tihedalt seotud. Iga elukutse tutvustus on põnev ja humoorikas ning kergesti loetav. Lisaks tekstile tutvustavad igat elukutset illustratsioonid, mis on värviküllased ja fantaasiarikkad ning neid on väga põnev uurida.

Selle suurepärase raamatu lõpetab peatükk õpilase tähtsast tööst. Selleks, et tulevikus endale õige amet valida, tulebki koolis õppida mitmesuguseid õppeaineid ning vastavalt oma huvidele ja oskustele aru saada, missugune elukutse just sulle kõige paremini sobib.

Raamatu esimene osa ilmus 2016. aastal ning seal tutvustati 67 erinevat ametit.

Illustraator: Margit Saluste


Leia raamat e-kataloogist ESTERKersti Jürimaa
Männiku raamatukogu juhatajaLisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga