Kararina Mazetti “Lõksud ja võltsijad”

Illustraator: Gunilla Hagström

Tegu on seitsmenda raamatuga Nõbude Karlssonite sarjast. Lugemist aga ei pea alustama esimesest, kuna seiklused on uued. Nõbud Karlssonid sõidavad oma suvevaheaega veetma Pütisaarele tädi Frida juurde. Nende värvikal tädil on taas midagi põnevat teoksil, kuid esialgu soovib ta seda laste eest saladuses hoida. Frida teatab vaid tema juurde kokku sõitnud neljale nõole, et neil tuleb mõned päevad omaette hakkama saada.

Loo salapärasele algusele lisavad pinget õudne maal ja tädi hobuse kadumine. Kui lapsed viimasest tädile teada anda soovisid, kuulsid nad telefonist vaid Frida meeleheitlikku karjet „Eeeeii! Eeei! Jäta järele! Ei tohi!“. Oli kuulda nagu oleks igasugust mööblit ja asju ümber läinud ning maha kukkunud. Kõlas veel üks klõpsatus ja kostis vaikset surinat. Kõne oli katkenud.

Tegu on hoogsa ja kaasahaarava looga, mille lugemine rõõmustab iga seiklushimulist last.

Ilmunud: Tänapäev, 2019
Tõlkinud: Allar Sooneste

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Piret Heinsaar
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga