Rachael Lippincott “Kolm sammu sinuni”

Kas saab armastada inimest, keda sa ei tohi kunagi puudutada? Stella Grant põeb tsüstilist fibroosi. Tsüstiline fibroos ehk mukovistsidoos (viskoos-limatõbi) on haigus, mis kahjustab peamiselt hingamis-, aga ka seedesüsteemi epiteelkoe rakkude ainevahetust ning selle kaudu organismi toimimist. Stella veedab poole oma elust haiglas, tema päev koosneb lõpututest ravimitest ja teraapiatest ja seda kõike õhkõrnas lootuses, et ehk ühel päeval saab ta endale uued kopsud. Selle kõige juures peab ta hoolitsema, et ta ei jääks hullemini haigeks. Eriti tähtis on, et ta hoiaks eemale teistest tsüstilise fibroosi patsientidest, eriti nendest, kellel on lisaks Burkholderia cepacia. See tähendaks Stellale kindlat surma.

Ja nagu raamatutes ikka – loomulikult armub ta teise patsienti, kellel just sellise kombinatsiooniga diagnoos. Nad peavad hoidma üksteisest kogu aeg vähemalt nelja sammu kaugusele. Kuidas see õnnestub kui oled noor ja armunud ning leidnud enda hingesugulase? See on lugu karmidest valikutest, sõprusest ja armastusest.


Ilmunud: Rahva Raamat, 2019
Tõlkinud: Kristina Uluots

Kinos jooksis ka samanimeline menufilm:Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga