Mats Strandberg “Koletis öös”

Illustraator: Sofia Falkenhem

“Koletis öös” on klassikaline lugu erinevustest ja nendega leppimistest. Meil kõigil on omad kiiksud ja asjad, mis eristavad meid teistest, kuid see ei tähenda, et me oleks kellestki halvemad. Samuti ei tähenda see, et oleksime paremad. Ühel on pruunid juuksed, teisel blondid. See on lihtsalt erinevus, mitte mingi oskuse määramise skaala.

Kui Frank saab 9aastaseks, siis avastab ta endagi juures midagi, mis ta teistest erinevaks teeb. Kui ta algul arvab, et see on tore ja vabastav omadus, siis teiste inimeste hirm ja suhtumine panevad ta endas kahtlema. Ta hakkab arvama, et ta on halb ja peaks ennast häbenema. Õnneks ei ole keegi maailmas üksi. Igaühe jaoks on keegi, kellel on seesama erinevus. Nõnda leiab ka Frank endale sõbrad, kes näitavad talle maailma hoopis teistsugusest küljest. Üheskoos muudavad nad ka linnarahva meelt. Kõik ei ole alati mustvalge ja alati peaks enda ellu lubama teistsuguseid imesid.

***
Tänapäev, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Mirjam Kaun
Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga