Bobbie Peers “Maailmalõpugeneraator”

Illustraator: Nikolai Lockertsen

“Maailmalõpugeneraator” on William Wentoni sarja neljas raamat. Eelmistest osadest tuttav koodimurdja William peab kõik oma teadmised proovile panema, et murda järjekordne salapärane mõistatus.

Koos oma ustava sõbra Iscia ja Libateabe keskuse arheoloogiatiimiga suundutakse teise maailma otsa, et välja selgitada, mida täpselt kujutab endast liivaluidetest leitud koodipüramiid.

William on juba paar aastat saanud harjutada koodide murdmist orbide peal ja päriselus, ent sellele on suures osas kaasa aidanud temas peituv lüriidium. Lisaks nende keeruliste süsteemide (mis esinevad numbrite või väljasurnud keelte kujul) lahendamisele hoiab see Williamit elus, muutes poisi üheks vähestets, kellel on taoline kokkupuude selle haruldase ainega. See seisund on muutnud ta palju julgemaks ja innustanud teda edasi õppima ning avastama varem varjatud maailma. Ent siiski on Williamil kahtlusi oma võime osas kontrollida lüriidiumi mõju.
Mis aga juhtub, kui see väljub kontrolli alt? Mis juhtub sel juhul Iscia, Williami perekonna ja vanaisaga? Millega tegelevad parasjagu eelmiste raamatute pahalased, kes varasemalt just õigel momendil haihtusid? Teada saamiseks ja Williamile kaasa elamiseks tuleb võtta kätte sarja neljas raamat ja leida ise vastused nendele näiliselt murdmatutele küsimustele.

***
Helios kirjastus, 2019

Leia raamat e-kataloogist ESTER.


Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga